CBRE GLOBAL INVESTORS GERMANY GMBH

 

The 900 sqm office floor in Tower 185 was to be desi­gned generous­ly, open­ly, thought­ful­ly, har­mo­nious­ly, bright­ly and friend­ly in order to crea­te a generous office ambi­ence that would reflect the high deman­ds of the glo­bal inve­stor on his own acti­vi­ties, his glo­bal under­stan­ding, the high este­em for custo­mers and employees in the design of the rooms, in the choice of colours, forms and fur­nis­hings. With a com­ple­te­ly free hand for plan­ning and brain­stor­ming, we have incor­po­ra­ted the company’s exi­sting archi­tec­tu­re and cor­po­ra­te design to crea­te space, light, tran­quil­li­ty, dis­cre­ti­on, ele­gan­ce and atmo­s­phe­re, crea­ting open work­s­paces that still offer many oppor­tu­nities for con­cen­tra­ted work.

From colours, shapes, choice of mate­ri­als, own and indi­vi­du­al­ly desi­gned designs up to the access­ories we have left not­hing to chan­ce. The result is a har­mo­nious over­all con­cept and a very spe­cial ambi­ence who­se posi­ti­ve atmo­s­phe­re can be expe­ri­en­ced immedia­te­ly in all are­as of work. A generous ent­ran­ce area opens access and view into the invi­t­ing mee­ting point. From here, the other rooms can be acces­sed: open work­sta­tions, divi­ded into quiet lounge spaces and inte­gra­ted think tanks, as well as lar­ge, sepa­ra­te con­fe­rence rooms and pan­tries as retre­ats for breaks. The work­places are desi­gned in such a way that every employee can work in a pro­tec­ted yet com­mu­ni­ca­ti­ve area. The indi­vi­du­al offices are sepa­ra­ted by glass par­ti­ti­ons with semi-trans­pa­rent foil desi­gned by us at viewing height, without exclu­ding them from the over­all room concept.

Much warm white, com­bi­ned with soft grey and beige tones — from the wall colour to the floor coverings and the com­ple­te fur­nis­hings — trans­port a func­tio­n­al and simp­le, but nevertheless warm and ele­gant, very dis­creet and har­mo­nious atmo­s­phe­re with a lot of bright­ness and tran­quil­li­ty. The green of the cor­po­ra­te design as a reco­gni­ti­on fea­ture appears again and again as a refres­hing clip.

The designs of the visu­al par­ti­ti­ons deve­lo­ped by us are repeated as wall­pa­per pat­terns or are mil­led into the cabi­net casing. The spe­cial­ly desi­gned built-in ward­ro­be, which runs com­ple­te­ly through the office floor, is a very spe­cial high­light. Func­tio­n­al­ly and attrac­tively desi­gned work­sta­tions, typo­gra­phic ele­ments that ser­ve as design ele­ments and selec­ted fur­nis­hings and access­ories crea­te a spe­cial, har­mo­nious working atmosphere.

 

Cli­ent: CBRE Glo­bal Inve­stors Ger­ma­ny GmbH
Loca­ti­on: Frank­furt am Main, Tower 185
Area: approx. 800 m²
Com­ple­ti­on: 2013

 

BACK TO PROJECTS